Wat U Moet Weten Over Populaire Diëten – Het Paleolithische Dieet

Wat U Moet Weten Over Populaire Diëten – Het Paleolithische Dieet

Het Paleolithische dieet (afgekort paleo dieet of paleodiet) wordt ook wel de holbewoner dieet, het Stenen Tijdperk dieet, en de jager-verzamelaars dieet. Het probeert te emuleren het dieet van wilde planten en dieren die verschillende menselijke soorten gegeten tijdens de Paleolithische periode. Deze periode begon ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden en alleen eindigde ongeveer 10.000 jaar geleden, toen de landbouw ontwikkeld. In gemeenschappelijk gebruik, het Paleolithische dieet ook verwijst naar de feitelijke voorouderlijke menselijk dieet. Vandaag is het Paleolithische dieet is meestal samengesteld uit mager vlees, vis, groenten, fruit, wortels en noten. Zoals je kan raden het omvat granen, zuivel, zout, geraffineerde suiker en bewerkte oliën.

Dit dieet is populair in het midden van de jaren 1970 door Dr. Walter L. Voegtlin.

Hij was een gastro-enteroloog die veel tijd besteed aan de behandeling van problemen met de spijsvertering. Het dieet van de onderliggende principe is dat mensen, zelfs vandaag de dag, zijn genetisch aangepast aan hun Paleolithische voorouders’ dieet; de menselijke genetica nog niet echt veranderd in de afgelopen 10.000 jaar of meer. Veel diëten zijn omstreden onder voedingsdeskundigen en artsen. Dit dieet is omstreden onder antropologen. Voorstanders beweren voordelen voor de gezondheid, terwijl tegenstanders de vraag of het een nauwkeurige weergave zijn van wat de mensen echt aten weg terug wanneer en te praten over de gezondheidsrisico ‘ s.

Als u de Paleolithische dieet je krijgt om water te drinken, en als je niet een hard-liner thee is ook een optie. (In mijn mening, het vergt veel fantasie om te zien holbewoners het drinken van thee, maar ik ben geen antropoloog te zijn.) Alcoholische dranken zijn ten strengste. De meeste dieet volgelingen zullen eten geteelde gewassen en gedomesticeerde dieren vlees in plaats van strikt vertrouwen op jagen en verzamelen. Dieters zijn niet beperkt tot raw food; dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat mensen koken hun eten voor minstens 250.000 jaar.

Er is gesuggereerd dat ongeveer 55-65% van de voedsel-energie moet komen uit dierlijke bronnen en de rest van plantaardige bronnen. Dit dieet is hoog in eiwit (19-35% energie), vrij laag in koolhydraten (22-40% energie), en enigszins hoog in vetten (28-58% energie). Ik ben blij om te horen dat calcium supplementen zijn een optie. Volgens de voorstanders meer dat 70% van de energie van voedsel geconsumeerd door de Amerikanen is afkomstig van bronnen zoals zuivel, granen, geraffineerde suikers, geraffineerde plantaardige oliën en alcohol die afwezig waren van pre-agrarische diëten. Deze voedingsmiddelen zijn zei verantwoordelijk te zijn voor ziekten van de beschaving zoals acne, astma, kanker, levercirrose, depressie, diabetes, hart-en vaatziekten, osteoporose, overgewicht, de ziekte van Alzheimer. En we weten dat bij traditionele volkeren aannemen van een western-stijl dieet worden ze gevoelig voor een groot aantal van onze gezondheidsproblemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *